Wędlina ze składnikami antyrakowymi: artykuł nr 1424
2006-07-10 00:00:00 Medycyna
Za kilka miesięcy w pomorskich sklepach pojawią się wędliny, zawierające składniki, niedopuszczające do powstawania nowotworów. To efekt współpracy naukowców z Politechniki Gdańskiej i Zakładów Mięsnych Nowak z Jankowa koło Gdańska. Receptura została już zgłoszona do Urzędu Patentowego. Wczoraj przedstawiciele obydwu stron podpisali umowę o wspólności prawa do patentu.Umowę tę zawarto podczas inauguracji targów „Politechnika Gdańska dla gospodarki innowacyjnej”.
Źródło: Dziennik Bałtycki
Wybrane wiadomości z medycyny
- Nowa szczepionka przeciw grypie
- Chińska armia będzie walczyć z ptasią grypą
- Program Opieki Diabetologicznej Prodiab
- Informacja Głównego Lekarza Weterynarii o działaniach Inspekcji Weterynaryjnej w zakresie zwalczania grypy ptaków
- Podróż do środka ludzkiego ciała - od mózgu po układ kostny
- Edukacja seksualna w Polsce
- Rosja: Leki spowalniające rozwój AIDS otrzymał co 10 zarażony