Modyfikowana cebula: artykuł nr 5378
2008-02-02 15:29:51 Biotechnologia
Naukowcy z Nowej Zelandii i Japonii stworzyli cebulę, która nie wyciska łez. Za pomocą eksperymentów biotechnologicznych uśpili gen, który odpowiada za to, że krojąc warzywo, płaczemy. Możliwe, że za 10-15 lat wszyscy będziemy mieć w domach tę nową 'bezproblemową" wersję cebuli. Naukowcy obiecują, że nie straci swoich właściwości smakowych i zapachowych - informuje RMF FM
Wybrane wiadomości z bitechnologii
- Przełom w klonowaniu komórek macierzystych
- 50 teorii genetyki, które powinieneś znać - konkurs
- EFSA po raz kolejny rozwiewa wątpliwości na temat bezpieczeństwa MON810
- Selvita, Proteon Pharmaceticals i MicroBioLab na konferencji BIO Biznes Finanse Innowacje
- Bałtyckie Centrum Biotechnologii
- Wody płodowe źródłem komórek macierzystych?
- Klonowanie ludzkich embrionów dozwolone