Modyfikowana cebula: artykuł nr 5378
2008-02-02 15:29:51 Biotechnologia
Naukowcy z Nowej Zelandii i Japonii stworzyli cebulę, która nie wyciska łez. Za pomocą eksperymentów biotechnologicznych uśpili gen, który odpowiada za to, że krojąc warzywo, płaczemy. Możliwe, że za 10-15 lat wszyscy będziemy mieć w domach tę nową 'bezproblemową" wersję cebuli. Naukowcy obiecują, że nie straci swoich właściwości smakowych i zapachowych - informuje RMF FM
Wybrane wiadomości z bitechnologii
- Spotkania Naukowe Fundacji im. Koprowskich
- Prace nad projektem ustawy o organizmach genetycznie zmodyfikowanych
- Finał konkursu Hasco-Lek na łódzkim BioForum 2009
- Zastąpienie w paszach soi genetycznie modyfikowanej niemożliwe
- Supermysz odporna na raka
- Antybiotyki przestają być skuteczne
- Punktowa mutacja kwasu dezoksyrybonukleinowego