Czy dziekanka z powodów zdrowotnych na poprzednich studiach może spowodować nieprzyjęcie na lekarski?
-
Czy dziekanka z powodów zdrowotnych na poprzednich studiach może spowodować nieprzyjęcie na lekarski?
Hej, obecnie studiuje kierunek ekonomiczny, chociaż przez całe liceum byłam na biol-chemie, jednak stwierdziłam, że mój obecny kierunek to jednak "nie to" i chcę w przyszłym roku poprawiac maturę z biologii i chemii. Planuję wziąć dziekankę na obecnym kierunku, bo to najwygodniejsze rozwiązanie, jeśli chodzi o kwestię ubezpieczenia przez cały ten rok, najłatwiej byłoby ją dostać z powodów zdrowotnych, tylko wtedy byłoby mi potrzebne zaświadczenie od lekarza. Najłatwiej chyba byłoby je dostać od psychiatry, bo faktycznie czuję, że w ostatnim czasie mój stan psychiczny się pogorszył. Tylko tu nasuwa mi się pytanie, czy takie zwolnienie nie wpłynie jakoś negatywnie na przyszłą rekrutację na studia?