cynk a tradzik
Re: cynk a tradzik
Nie dopisałem tutaj, że mieszkam w mniejszym mieście i tutaj aptek jest niewiele i raczej mniejsze, niesieciowe. Pewnie w większych miastach w większych aptekach byś znalazła. Sam potem zamawiałem przez internet jednak. Było o wiele taniej ( machnąłem sobie całą serie, tak z kremu byłem zadowolony).
Mi cynk pomógł ale jedynie w ograniczonym zakresie. Nie jest skuteczny jesli ma sie spore zmiany na twarzy. I nie daje takiego dobrego działania. Czasami warto jest udać się do dermatologa, aby ten przypisał profesjonalne leki bo w wielu przypadkach jedynie one są w stanie pomóc.
Co do domowych sposobów to również jest ich kilka. Chociaż rzadko można nimi tak całkowicie wyleczyć trądzik
Co do domowych sposobów to również jest ich kilka. Chociaż rzadko można nimi tak całkowicie wyleczyć trądzik
-
Mi pomogło jedzenie dobrej jakości jedzenia połączonego z regularnym piciem ostropestu plamistego. Oczywiście, bez początkowego wsparcia lekami się nie obyło.
Mnie tam na trądzik nic już nie pomaga. Postawiłam wszystko na jedną kartę i wybieram się w najbliższym czasie do kosmetyczki. Ona na pewno zaradzi. Póki co planuję wykonać sobie peeling kawitacyjny, który przede wszystkim dokładnie oczyści moją cerę.
Po jakim czasie od brania cynku widzieliście rezultaty?
Jak wygląda Twoja pielęgnacja? I czy robiłeś jakieś konkretne badania? Może warto jeszcze raz się przejść do dobrego dermatologa, który zleci odpowiednie badania a nie tylko na ślepo z marszu przepisze standardowe leczenie. Jeśli problemy mają swoje podłoże np. w hormonach to żadna pielęgnacja nie pomoże w ich likwidacji.
Jeśli chodzi o sam cynk to pomaga ale najlepiej jest brać to w suplementach złożonych, które mają w sobie nie tylko cynk ale również inne składniki, które dobrze wpływają na trądzik. Jak selen czy mniszek lekarski. U mnie dobre rezultaty dały tabletki Normatabs. Oczywiście nie po tygodniu brania ale pierwsze rezultaty zobaczysz tak po miesiącu.
Jeśli chodzi o sam cynk to pomaga ale najlepiej jest brać to w suplementach złożonych, które mają w sobie nie tylko cynk ale również inne składniki, które dobrze wpływają na trądzik. Jak selen czy mniszek lekarski. U mnie dobre rezultaty dały tabletki Normatabs. Oczywiście nie po tygodniu brania ale pierwsze rezultaty zobaczysz tak po miesiącu.
-
U mnie pomogła zmiana pielęgnacji i diety. Łagodnym żelem myję twarz i plecy. Wycieram jednorazowym ręcznikiem. Używam maści ACNEDERM. Bardzo polecam. Mam dietę przeciwzapalną i biorę witaminy i suplementy, [mod] do tego dodatkowo cynk, witamina D, witamina B, omega. Myślę że u mnie cynk bardzo pomógł ale ważne są też inne witaminy nie tylko sam cynk.