Wpływ róznych czynników na powstawanie suszy fizjologicznej Doświadczenie

Zagadnienia fitofizjologiczne poświęcone badaniom procesów życiowych roślin, funkcjami ich organów oraz warunkami w jakich realizowane są funkcje życiowe roślin.
maadlen16

Wpływ róznych czynników na powstawanie suszy fizjologicznej Doświadczenie

Post autor: maadlen16 »

Przeszukałam bardzo uważnie zamieszczone tutaj posty i nie znalazłam satysfakcjonującej mnie odp. :*
Muszę wykonać doświadczenie na temat: Wpływ róznych czynników na powstawanie suszy fizjologicznej.
Może ktoś miał juz takie doświadczenie albo podobne i podrzuci mi parę porad byłabym wdzięczna
Albo jakies ciekawe inf które mogą mi sie przydać w pracy, a także może ktoś wymienić kilka tych czynników wpływających na ta suszę?
Z Góry dziękuję :**
Jakusz

[Link] Doświadczenie: Wpływ różnych czynników na powst. suszy fizj.

Post autor: Jakusz »

Tutaj też szukałaś? Chyba nie, a wyszukiwarki warto używać. Radzę się zaznajomić z tym ustrojstwem.

W linkach znajdziesz przynajmniej dwa czynniki wpływające na suszę fizjologiczną. Jak coś będzie niejasne to zapytaj. Zapoznaj się z regulaminem.

tematy13/doswiadczenie-vt10959.htm?high ... jologiczna

tematy13/susza-fizjologiczna-vt9676.htm ... jologiczna

tematy3/dowiadczenia-susza-fizjologiczn ... jologiczna

tematy13/ala-szklarenka-dla-mucholowki- ... jologiczna
maadlen16

Re: Doświadczenie: Wpływ różnych czynników na powst. suszy fizj.

Post autor: maadlen16 »

Dzięki wielkie za linki alee na cztery linki 2 juz wczesniej wdziałam a 2 następne nic mi nie pomogłyy.Chodzi mi konkretnie o to doświadczeniee i jakieś rady z nim związane.
Czekam na dalsza pomoc
(:Citrus:)

Re: Doświadczenie: Wpływ różnych czynników na powst. suszy fizj.

Post autor: (:Citrus:) »

susza fizjologiczna może powstać w wyniku wysokiego zasolenia gleby - wówczas potencjał wodny gleby jest niższy niż komórek korzenia rośliny, co powoduje przepływ wody z komórek korzenia tej rośliny do gleby (osmoza). Taka roślina nie jest wtedy zdolna do pobierania wody i usycha.
ODPOWIEDZ