Nauka do matury poprawkowej - jak rozplanować, wasze sposoby

Matura 2019 - Forum maturzystów i kandydatów na studia. Nie wiesz jaki wybrać kierunek? Nie wiesz jak wygląda rekrutacja? Masz pytanie dotyczące toku studiów?
Kasiula93

Re: Nauka do matury poprawkowej - jak rozplanować, wasze spo

Post autor: Kasiula93 »

no oby, staram się zaliczać na studiach najwięcej jak się da aby w czasie gdy inni bd mieli poprawki ja bd mogła skupić się na maturze.
Awatar użytkownika
julgk

Post autor: julgk »

Kasiula93 ja też poszłam na studia z tego względu, że nie bardzo uśmiechało się mi i rodzicom roczne siedzenie w domu. Ale studiując już przemyślałam jeszcze raz to wszystko, porozmawiałam spokojnie z rodzicami i wróciłam do domu. Rozumiem Cię i wiem, że ciężko pogodzić naukę do matury z nauką na studia, bo już od początku zaczęły się wejściówki, później odpytywanie dlatego uważam, że jeżeli chce się łączyć jedno z drugim to trzeba niesamowitej samodyscypliny, ale trzeba też być dobrej myśli! będziemy Cię tu wspierać a co studiujesz?

licealista2012 studiowałam dietetykę
esdream

Post autor: esdream »

ja tez bylam na studiach, 2 lata i niesamowicie zaluje tej decyzji, bo trzeba bylo od razu zostac w domu i sie uczyc ale da sie pogodzic studia + nauka do matury, tylko faktycznie trzeba sie bardzo zabrac za siebie i zdyscyplinowac moja przyjaciolka studiujaca dostala sie na medycyne, poprawila oba przedmioty
Awatar użytkownika
Melia

Post autor: Melia »

esdream, a ty co studiowałaś?
esdream

biologie, mialam nadzieje, ze pomoze mi w poprawie matury z biologii ale niestety zupelnie co innego robilismy, a zupelnie co innego obowiazuje do matury. natomiast z chemia mi troche pomogly
Awatar użytkownika
enamelum93

Post autor: enamelum93 »

esdream pisze:ja tez bylam na studiach, 2 lata i niesamowicie zaluje tej decyzji, bo trzeba bylo od razu zostac w domu i sie uczyc ale da sie pogodzic studia + nauka do matury, tylko faktycznie trzeba sie bardzo zabrac za siebie i zdyscyplinowac moja przyjaciolka studiujaca dostala sie na medycyne, poprawila oba przedmioty
a co studiowała Twoja przyjaciółka?
esdream

socjologia
Awatar użytkownika
enamelum93

Post autor: enamelum93 »

esdream pisze:socjologia
no to nie dziwne, że miała czas na przygotowania do matury.
karchola

Post autor: karchola »

Na moim kierunku wykład z tego przedmiotu to był najlepiej spożytkowany czas. Zawsze ogarnęłam materiał na psychologie,na korki z bioli,zjadłam na spokojnie albo się zdrzemnęłam i jakoś nauka potem lepiej szła
esdream

no wlasnie ale przynajmniej sie jej udalo
lekarski2013

Post autor: lekarski2013 »

czesc to bedzie moja druga poprawa matury w tamtym roku studiowalam dietetyke w nadziei ze starczy mi czasu na nauke do matury jednak rozstrzelenie zajec w kilku miejscach, w roznych godzinach pochlonely mi duzo czasu. z poczatku myslalam ze anatomia, mikrobiologia pokryja mi sie chociaz troche z maturalnym materialem. bzdura obecnie mam dziekanke, siedze rok w domu i ostatni raz walcze w maju

halidor

Post autor: halidor »

wedlug mnie nie ma sensu isc na inne studia i uczyc sie do matury.
traci się tylko czas i jest sie zmeczonym wiec nie ma ochoty na nauke.
oczywiscie siedzenie w domu rozleniwia, ale mozna spokojnie sie przygotowac i nie byc wyczerpanym
gdybym sie nie dostal to pojade do pracy za granice i pojde na niestacjonarne, przy okazji naucze sie jezyka .

na pewno nie bede studiować na kierunku ktory mnie zupelnie nie interesuje.
wole pracowac i placic
esdream

halidor i jest to madre podejscie choc ja mialam nadzieje, ze na studiach biologicznych przygotuje sie do matury, a to jednak inna bajka szkoda tylko, ze wczesniej nie wiedzialam, ze tak bedzie
ODPOWIEDZ