Wolne miejsca - jak dobierają??

Matura 2019 - Forum maturzystów i kandydatów na studia. Nie wiesz jaki wybrać kierunek? Nie wiesz jak wygląda rekrutacja? Masz pytanie dotyczące toku studiów?
alka_ptaq

Wolne miejsca - jak dobierają??

Post autor: alka_ptaq »

Hej! Mam mały problem. Nie dostałam się na kierunek A, natomiast sa wolne miejsca na kierunku B, na który jednak wcześniej nie składałam podań. W jaki sposób uczelnie wypełniaja wolne miejsca: czy przez kolejna rekrutację czy na zasadziekto pierwszy."? Dodam,że chodzi mi o Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu. Bardzo pilne(
Awatar użytkownika
Savok

Re: Wolne miejsca - jak dobierają??

Post autor: Savok »

Jeśli zaznaczyłaś opcję ewentualnej chęci studiowania kierunku B, to w pierwszej kolejności będą przyjęci zgłaszający ten kierunek jako pierwszorzędny, w następnej będą rozpatrywani ludzie z Twoją sytłacją.
alka_ptaq

Post autor: alka_ptaq »

Dziękie wielki. w dziekanacie teŻ mi to samo powiedzieli. Miejsc wolnych jest razem 45 na dwóch kierunkach i będzie dodtakowa rekrutacja. Oby znowu mnie ktoś nie wygryzł :roll:
¿abka

Post autor: ¿abka »

Co zrobić gdy nie dostało sie na studia dzienne i nie ma się szans w drugim naborze? Chodzi mi o to czy jest moŻliwość zmiany kierunku czy juŻ nic nie moŻna zrobić? Czy moŻna złoŻyć papiery na uczelnię na którą się nie składało wczesniej na drugi nabór? PomóŻcie!
ODPOWIEDZ