zaczynacie naukę przed studiami?
Re: zaczynacie naukę przed studiami?
Myślę że nikomu nie chodziło o to aby przyjść obkutym na pierwsze zajęcia, a jedynie o to aby nauczyć się część materiału, nawet tego co nie będzie na pierwszych zajęciach, aby nie przyjść z zastaną głową i po pierwszych zajęciach powiedzieć OMG, niestety sobie nie poradzę bo jest tego za dużo i ma się doła , a tak to , jak człowiek pod koniec tego września postara się opanować większa ilość materiału to nie będzie, się tak niepotrzebnie denerwować
halidor, jeśli dobrze pamiętam i nic się nie zmieniło to od października zaczynasz medycynę w Katowicach. Trochę cierpliwości + codziennie sprawdzanie emaila, a już niedługo będziesz wiedział, czego powinieneś pouczyć się na pierwsze zajęcia.
annar, halidor chyba jednak na WUM
ja się nie niecierpliwie, wiem czego mam się uczyć, wszystko jest napisane, trzeba tylko umieć poszukać, co roku to samo.annar pisze:halidor, jeśli dobrze pamiętam i nic się nie zmieniło to od października zaczynasz medycynę w Katowicach. Trochę cierpliwości + codziennie sprawdzanie emaila, a już niedługo będziesz wiedział, czego powinieneś pouczyć się na pierwsze zajęcia.
a poza tym te książki są takie ciekawe , że nie wytrzymam do października, patrząc na obwoluty, po to siedziałem rok w domu, żeby teraz mieć ten komfort
Serio? Co w nich jest ciekawego? Bo dla mnie to jak po chinsku.halidor pisze:ja się nie niecierpliwie, wiem czego mam się uczyć, wszystko jest napisane, trzeba tylko umieć poszukać, co roku to samo.annar pisze:halidor, jeśli dobrze pamiętam i nic się nie zmieniło to od października zaczynasz medycynę w Katowicach. Trochę cierpliwości + codziennie sprawdzanie emaila, a już niedługo będziesz wiedział, czego powinieneś pouczyć się na pierwsze zajęcia.
a poza tym te książki są takie ciekawe , że nie wytrzymam do października, patrząc na obwoluty, po to siedziałem rok w domu, żeby teraz mieć ten komfort
Ewentualnie ciekawe jest ogladanie zdjec w atlasie
zgadzam się!_Samira_ pisze:Serio? Co w nich jest ciekawego? Bo dla mnie to jak po chinsku.halidor pisze:ja się nie niecierpliwie, wiem czego mam się uczyć, wszystko jest napisane, trzeba tylko umieć poszukać, co roku to samo.annar pisze:halidor, jeśli dobrze pamiętam i nic się nie zmieniło to od października zaczynasz medycynę w Katowicach. Trochę cierpliwości + codziennie sprawdzanie emaila, a już niedługo będziesz wiedział, czego powinieneś pouczyć się na pierwsze zajęcia.
Ewentualnie ciekawe jest ogladanie zdjec w atlasie
ja również czekałam na wymarzone studia rok w domu. Wczoraj przyszły do mnie pierwsze książki i schowałam je głęboko do biurka, żeby ich widok nie psuł mi ostatniego miesiąca wakacji (i zapewne ostatniego w życiu wolnego września ) Jeszcze zdążymy się nimi nacieszyć.
Dla mnie to, co jest w tych książkach to jakaś czarna magia, której w ogóle nie rozumiem, a te obrazki nie przypominają mi niczego, co kiedykolwiek widziałam, więc raczej nie ma sensu na siłę uczyć się czegoś, o czym nie ma się pojęcia. (dobra, może trochę przesadzam, coś tam po maturze w głowie zostało, ale dodając do tego obce, łacińskie nazwy można się przestraszyć )
Myślę, że na immatrykulacji wyjaśni się wiele spraw, my na GUMedzie będziemy mieli już wtedy dostęp do extranetu, a tam są podane wymagania na każde zajęcia. Więc dopiero wtedy można sobie coś przejrzeć i poczytać.
Myślę, że na immatrykulacji wyjaśni się wiele spraw, my na GUMedzie będziemy mieli już wtedy dostęp do extranetu, a tam są podane wymagania na każde zajęcia. Więc dopiero wtedy można sobie coś przejrzeć i poczytać.
Bez rozpiski rzeczywiście nie ma co się uczyć, bo katedry zgodnie z podręcznikami często nie lecą. A czytać podręcznik od początku to bez sensu trochę.
Pani Buka
Ja chciałam się zacząć uczyć, ale po pierwszym, losowo wybranym temacie z histologii i anatomii zrezygnowałam, bo stwierdziłam, że i tak nie ma to większego sensu. Cieszmy się wakacjami, i tak niedługo się już kończą.