matura 2017

Informacje, porady, pomoc od osób przygotowujących się oraz poprawiających maturę. Pomoc w wyborze kierunków studiów.
Korczaszko

Re: matura 2017

Post autor: Korczaszko »

nie, to tak na poważnie
goodman

Post autor: goodman »

Już za 4 lata, już za 4 lata
Jak tam, bochenki, tracze i wikipedia na pamięć wykute?
Gdy nie mam sie juz czego uczyć to kuje ksiązki telefoniczne na pamięć, czasem może coś z tego się na maturze trafić

Prawie skończyłem przerabiać całą mechanikę kwantową z fizyki, ale nadal mam mały problem ze skwantowaniem grawitacji i poprawnym opisem matematycznym turbulencji Pomoże mi ktoś z tym
ногомас

Post autor: ногомас »

goodman pisze:Prawie skończyłem przerabiać całą mechanikę kwantową z fizyki, ale nadal mam mały problem ze skwantowaniem grawitacji i poprawnym opisem matematycznym turbulencji Pomoże mi ktoś z tym
ja do nauczenia się tego zrobiłem seans spirytustyczny i skontaktowałem z Einsteinem, wszystko mi ładnie wytłumaczył, polecam!
goodman

Post autor: goodman »

Hmm, ja słyszałem, że Werner Heisenberg miał się po śmierci Boga o to zapytać. Jak myślisz, czy Bóg znał odpowiedź na to pierwsze pytanie? Bo z tym drugim raczej nie ma szans
ногомас

Post autor: ногомас »

Wszystko mi powiedział, ale nie mogę tego używać bo tego nikt nie zna i się w kluczu nie zmieszczę /

to samo z wielkim twierdzeniem fermata
qucer330

Post autor: qucer330 »

&#x441&#x430&#x43C&#x43E&#x433&#x43E&#x43D pisze:Wszystko mi powiedział, ale nie mogę tego używać bo tego nikt nie zna i się w kluczu nie zmieszczę /

to samo z wielkim twierdzeniem fermata
Panowie potrzebuję pomocy z unifikacja oddziaływania elektrosłabego z silnym jądrowym i grawitacyjnym, jakieś sugestie?
________

Post autor: ________ »

Rocznik 1998, w 2017 pisze mature, dobrze liczę? W 2014 w kwietniu piszą egzamin gimnazjalny, a we wrześniu zaczynają liceum, już niedługo na serio się zacznie

tchorz

Post autor: tchorz »

to właściwie już się zaczęło.
Co prawda ostatecznie maturę wybiera się w lutym 2017 roku, ale wcześnie wybiwra się profil klasy humanistyczny matematyczny czy przyrodniczy.żeby dostać się do określonej klasy trzeba mieć lepsze wyniki i oceny np z matmy. więc jako wstępne przygotowanie do matury to już TEN rok
Greena

Matura 2017 - łączymy się!

Post autor: Greena »

Witam wszystkich, którzy chociażby weszli w ten wątek.
Celem założenia tego wątku jest zebranie grupy osób, które będą podchodzić do egzaminu maturalnego w roku 2017. Mamy się nawzajem motywować, dzielić doświadczeniami, wymieniać tytułami podręczników, informować o postępach w nauce. I oczywiście poznawać się . Będę również wdzięczna jeśli będą wypowiadać się osoby starsze, doświadczone lub takie, które mają coś do powiedzenia w tym temacie. Ciekawa jestem, czy znajdą się osoby chętne do uczestniczenia w czymś takim (na co mam nadzieję)
Więc, drodzy pierwszoklasiści, myślicie już o maturze? Czy tylko mi odbija?
Ta nowa podstawa programowa narobiła mi takiego pietra, że mam zamiar naprawdę wziąć się niedługo ostro do nauki, za wczasu. Jednak moim zdaniem to za szybko, aby już w pierwszej klasie w kwietniu wypełniać deklarację co zdajemy. Założę się że ponad połowa nie ma zielonego pojęcia co chce robić dalej, a poszła do liceum bo właśnie nie miała jeszcze na siebie pomysłu. Tak po części było niedawno ze mną. Obecnie jestem na profilu mat-fiz, ale tylko dlatego że nie wiedziałam gdzie iść. Teraz wymarzyła mi się medycyna. Jak jest z wami?
Awatar użytkownika
nibypracowita

Post autor: nibypracowita »

hej strasznie się cieszę, że w końcu powstał wątek dla naszego rocznika. To prawda, że mamy jeszcze bardzo dużo czasu, ale tak naprawdę, to minęło nam już pół pierwszej klasy, a dopiero co szliśmy do liceum, więc chyba tak dużo to już nam go nie zostało
ja jestem na biol-chemie z matmą (a konkretnie będę za rok, bo rozszerzenia mamy od 2. klasy) i szczerze mówiąc nie mogę się już doczekać przyszłego roku, bo nie wytrzymuję już tych wszystkich woków i przedsiębiorczości

czyli co, spędzimy razem najbliższe 3 lata? :p
Greena

Post autor: Greena »

nibypracowita pisze:hej strasznie się cieszę, że w końcu powstał wątek dla naszego rocznika. To prawda, że mamy jeszcze bardzo dużo czasu, ale tak naprawdę, to minęło nam już pół pierwszej klasy, a dopiero co szliśmy do liceum, więc chyba tak dużo to już nam go nie zostało
ja jestem na biol-chemie z matmą (a konkretnie będę za rok, bo rozszerzenia mamy od 2. klasy) i szczerze mówiąc nie mogę się już doczekać przyszłego roku, bo nie wytrzymuję już tych wszystkich woków i przedsiębiorczości

czyli co, spędzimy razem najbliższe 3 lata? :p
Bardzo cieszy mnie Twoja odpowiedź Nie sądziłam że już znajdzie się ktoś chętny.
Dokładnie, pół roku minęło szybko, a te dwa lata miną jeszcze szybciej. A lepiej się przygotowywać za wczasu niż na ostatnią chwilę, takie jest moje zdanie
Wiesz, w sumie to dobrze że te rozszerzenia zaczynają się od drugiej, bo część niezdecydowanych jeszcze uczniów ma szansę się poprzepisywać, w tym ja, planuję wyemigrować do biol-chemu, bo poczułam powołanie do medycyny Ale z drugiej masz racje. O zgrozo, zawsze idę na przedsiębiorczość jak na ścięcie, facetka ma obsesje na punkcie jej przedmiotu.

A jak jest z Tobą? Na jakie studia planujesz iść? Jak u Ciebie wygląda plan godzin biologii i chemii? U mnie to chyba 1/5/4, więc totalna porażka, a to niby najlepsze LO w powiecie.
Zaczęłaś już porządną naukę?
Olafek

Post autor: Olafek »

Drodzy uczniowie 1 klasy O maturze na razie nie myślcie, macie jeszcze duużo czasu. Szkoda tych pięknych lat LO zmarnować na myślenie o maturze.
Awatar użytkownika
nibypracowita

Post autor: nibypracowita »

Olafek, w sumie samą maturą jakoś strasznie się nie przejmuję - jest taki niż, że i tak nas wszędzie przyjmą xd tylko właśnie bardziej martwi mnie to, że kompletnie nie wiem GDZIE chciałabym być przyjęta

Greena, u mnie są po 4 godziny chemii i biologii, i w moim przypadku 5 godzin matmy, co wydaje mi się w miarę dobrym rozwiązaniem. Porządnej nauki jeszcze nie zaczęłam, bo póki co nawet nie bardzo mamy się jak uczyć - program biologii i chemii w pierwszej klasie jest wręcz śmieszny. Ale trochę bardziej przykładam się do tych dwóch przedmiotów, jak są jakieś sprawdziany, nawet z jakichś głupich rzeczy, to staram się uczyć na tyle porządnie, żeby mogło mi się to przydać w przyszłości
A Ty? uczysz się już czegoś tak pod maturę?
A, i strasznie Ci zazdroszczę, że już wiesz co chcesz robić
ODPOWIEDZ