Jak wam idą przygotowania maturalne?
Re: Jak wam idą przygotowania maturalne?
ale trzeba ją napisać
-
antropolog95
Ja podobnie jak Girion
Na czym się tylko da czytam bio, na ocenach mi wgl nie zależy, chociaż nie wiem jakim cudem mam same 4 i 5 haha ale mniejsza
Dokładnie, lepiej zdać lepiej maturę i uczyć się pod nią niż mieć 5 na świadectwie, które niczego nie dają. Jeszcze w gimnazjum za pasek były dodatkowe punkty przy rekrutacji do LO a na studia nie ma takich rzeczy niestety :p
O polski i angielski się nie boję- bo zdam. Matme muszę przypiłować trochę tylko. No i wiadomo bio i chem trzeba kuć kuć kuć
Na czym się tylko da czytam bio, na ocenach mi wgl nie zależy, chociaż nie wiem jakim cudem mam same 4 i 5 haha ale mniejsza
Dokładnie, lepiej zdać lepiej maturę i uczyć się pod nią niż mieć 5 na świadectwie, które niczego nie dają. Jeszcze w gimnazjum za pasek były dodatkowe punkty przy rekrutacji do LO a na studia nie ma takich rzeczy niestety :p
O polski i angielski się nie boję- bo zdam. Matme muszę przypiłować trochę tylko. No i wiadomo bio i chem trzeba kuć kuć kuć
Niby tak, ale trema i tak będzie Niektóre polonistki potrafią się znęcać
tchorz
U mnie w szkole prawie 70% maturzystów ją po prostu kupiło przez internet.
tchorz
U mnie w szkole prawie 70% maturzystów ją po prostu kupiło przez internet.
Ja nie pisałam i zdałam. Wystarczy wybrać sobie fajny temat, coś tam ogarnąć i mówić Chociaż wiem, że chyba już za późno na wybieranie tematówtchorz pisze:ale trzeba ją napisać
Pani Buka
Ja też nie pisałam, miałam ze sobą plan wypowiedzi w kilku punktach, które słownie rozwinęłam, jedne w paru zdaniach inne w kilkunastu patrząc na zegarek. I jakoś poszło (na 16 pkt) a miałam podobno najbardziej jędzowatą polonistkę ze szkoły Nie bójcie się prezentacji
Pochwalicie się tematem?
Ja mam okrucienstwo w igrzyskach smierci
Ja mam okrucienstwo w igrzyskach smierci
Żydzi w literaturze polskiej
O matko nie dałabym rady ^^
Ja też nie miałam napisanej, przeczytałam książki dzień przed. Żadnego planu ramowego ani nic i 17/20.
To tylko kwestia wyboru odpowiedniego tematu. Ja też nie pisałam prezentacji, przygotowałam sobie tylko wstęp, żeby dobrze zacząć, a reszta jak leci. Według mnie tak właśnie powinno być, wybiera się temat, na który mamy coś do powiedzenia, który ma związek z naszymi zainteresowaniami, przygotowujemy się i prezentujemy, a nie cytujemy wykute na blache zdania napisanej prezentacji. Tematy są takie, że każdy znajdzie coś dla siebie, dodatkowo jest możliwość dodania swojego tematu.
Sharlie
Wcale ten temat nie jest trudny, co więcej, on jest chyba najłatwiejszy, jak dla mnie z listy, którą dali nam do wyboru O Żydach, antysemityzmie, ich charakterach w poszczególnych książkach można dużo nawijać
Wcale ten temat nie jest trudny, co więcej, on jest chyba najłatwiejszy, jak dla mnie z listy, którą dali nam do wyboru O Żydach, antysemityzmie, ich charakterach w poszczególnych książkach można dużo nawijać
-
Melatonina
Ja ma dosyć ciekawy temat:
Literatura jako podręcznik savoir vivreu : D
Literatura jako podręcznik savoir vivreu : D