czy jezeli nie wstawi sie na maturze w maju to ?
-
Angelikaa21
czy jezeli nie wstawi sie na maturze w maju to ?
Witam , koleny rok poprawiam mature z matematyki, niestety nie moge sie wstawic w tym roku na nia w maju (deklaracja zostala zlozona )
czy moge zlozyc jescze raz podanie o przystapienie do matury na sierpien ( gdy przyjda wyniki zdajacych ja w maju , pod koniec czerwca?) ? i podejsc do niej w biezacym roku
? moze ktos z Was udzieli mi informacji bo od czwartku nie moge sie nigdzie dodzwonic i sprawidzic jak to jestlt
z gory dzieki
czy moge zlozyc jescze raz podanie o przystapienie do matury na sierpien ( gdy przyjda wyniki zdajacych ja w maju , pod koniec czerwca?) ? i podejsc do niej w biezacym roku
? moze ktos z Was udzieli mi informacji bo od czwartku nie moge sie nigdzie dodzwonic i sprawidzic jak to jestlt
z gory dzieki
Re: czy jezeli nie wstawi sie na maturze w maju to ?
Matura jest taką traumą, że musisz się wstawić? na trzeźwo nie można?
Jesli masz złozona deklarację to jak nie przyjdziesz to nie zdasz. Wynik 0., jeśli to jedyny niezdany egzamin to automatycznie masz poprawkę w sierpniu
Jesli masz złozona deklarację to jak nie przyjdziesz to nie zdasz. Wynik 0., jeśli to jedyny niezdany egzamin to automatycznie masz poprawkę w sierpniu
A jak jest w przypadku przedmiotów dodatkowych? Co jeśli chcę podwyższyć wynik z rozszerzonej biologii, jednak nie wstawię się na maturę? Czy liczy się mój pierwszy wynik czy mam 0?
Jeżeli nie możesz stawić się na maturę bo np. jesteś świadkiem w sądzie to możesz wystosować pismo z prośbą o przesunięcie terminu przesłuchania lub o zwolnienie z listy świadków z powodu matury. Najlepiej wtedy dołączyć zaświadczenie z dyrekcji szkoły o pisaniu matury w tym dniu.