Czary-mary czyli obstawiamy progi 2014 :D
Re: Czary-mary czyli obstawiamy progi 2014 :D
a gdzie można sprawdzić ile osób pisało maturę?
Kod: Zaznacz cały
polskieradio.pl/5/3/Artykul/1126016,Matura-2014-Dzisiaj-egzaminy-z-chemii-i-historii-sztukiKod: Zaznacz cały
polskieradio.pl/5/3/Artykul/1121861,Matura-2014-Dzis-egzamin-maturalny-z-biologii-i-filozofiiRe: Czary-mary czyli obstawiamy progi 2014 :D
lofebug, dzięki
A czy jest tu ktos kto rozwaza niestacjonarne? Czy nie boicie się, ze skoro nie daliscie rady poprawic matury wystarczajaco to nie dacie sobie rady na tych studiach?
anka123, wszystko zależy ile masz w sobie determinacji. Nauka na studiach to całkiem inna nauka niż do matury. Są osoby z niestacjo pozwalniane z egzaminów i osoby które poprawiają rok, także wszystko zależy od człowieka. Matura nie jest wykładnikiem tego jak kto sobie na studiach poradzi.
Bo troche sie boje tego, ze moge sobie nie dac rady. z drugiej strony zrobilam bledy nie wynikajace z niewiedzy tylko z pospiechu i niedopatrzenia (nawet nie bede sie chwalic co zrobilam, bo tak glupio stracic punkty tylko ja potrafie) a nie wyobrazam sobie siebie w innym zawodzie. Tyle poswiecilam do poprawy matury, duzo znajomych nie moglo tego zrozumiec, chlopak mnie zostawil i tylko mysl, ze kiedys zostane lekarzem dawala mi nadzieje, a teraz nawet tego nie ma.
- Convallaria majalis
anka123, na pewno dasz sobie radę! determinacja robi swoje. A głupimi błędami się nie przejmuj, ja potrafiłam na próbnych zrobić całą obliczeniowkę dobrą metodą za 0 pkt, bo sobie źle dodałam masy molowe
u mnie kiedyś wyszło 4x4=12 - nie pytajcie jak
porównując liczbe zdajacych 2013 do 2014.czy rzeczywiscie jest az taki spadek?
z tego tak wynika. ale czy podawane przez nich liczby zawierają poprawkowiczów, czy tylko osoby piszące pierwszy raz?
chyba wszystkich
- Convallaria majalis
Też mi się wydaje, że i poprawkowiczów i tych piszących pierwszy raz, pewnie mają dane z wszystkich składanych deklaracji. W przeciwnym razie statystyka nie miałaby sensu.
pocieszające ale jak to się przełoży na progi/dostanie się na studia? zobaczymy