Biologia i ciekawostki biologiczne dla miłośników przyrody, uczniów i maturzystów, studentów i naukowców, w ramach dyskusyjnego forum przyrodniczego serwisu Biolog.pl
Witajcie wszyscy!
Przejrzałem bardzo dokładnie cały temat i zauważyłem naprawdę wysokie wyniki. Serio, gratuluję!
Cóż, ja uczyłem się do matura w zasadzie sam, byłem na mat-fizie, co wyszło zresztą na wynikach maturalnych. Marzy mi się oczywiści medycyna, więc do biologii i chemii uczyłem się sam, bez korepetytora, bo i po co? P
Oto moje wyniki, te ważniejsze:
-Biologia R - 73% - liczyłem na 80+,nawet pod 90%, ale się przeliczyłem. Chyba nie umiem udzielać odpowiednich odpowiedzi
-Chemia R 85% - liczyłem na 82 - 84$, czyli nawet jest lepiej
-Fizyka P - 90% - wiadomo mat-fiz
-Matematyka P - 98%
W zasadzie mam 248/256 pkt na rekrutację więc myślę, że Wrocław, Szczecin w zasięgu ręki. Tym bardziej, że progi na 3-przedmiotmiotowe pewno spadną o 2 - 3 pkt Ciekawe jaki próg będzie do Szczecina i WUM(tutaj chyba się nie uda):D
Liopop pisze:Cóż, ja uczyłem się do matura w zasadzie sam, byłem na mat-fizie, co wyszło zresztą na wynikach maturalnych. Marzy mi się oczywiści medycyna, więc do biologii i chemii uczyłem się sam, bez korepetytora, bo i po co? P
Ja też sam wszystko ogarniałem, tyle że ja jestem po jakimś idiotycznym (jak dla mnie) humanie i racja, korepetytor jest zbędny, jak się samemu potrafi uczyć.
Do Wrocka się raczej załapiesz (najwyższy próg przy łatwej fizyce był 249, a w tym roku chętnych raczej zbyt wiele nie ma z tego co widzę, no i fizyka dość trudna - średnia krajowa 38%), a do Szczecina zostaniesz przyjęty pewnie z II/III listy.
Ja po przeanalizowaniu wszystkich możliwości jednak zostaje przy Wrocku.
Ammber pisze:biol 95, chem 98
.nieśmiało wybieram się na lek i szukam chętnych, spokojnych osóbek do wspólnego wynajęcia mieszkania w cudownym Poznaniu :)
.nieśmiało wybieram się na lek i szukam chętnych, spokojnych osóbek do wspólnego wynajęcia mieszkania w cudownym Poznaniu :)
gratuluje wyniku :) trzymaj kciuki żebym dostała się ze 168 pkt na lek-dent i masz lokatorke, jestem spokojna i bezproblemowa :D:D
.nieśmiało wybieram się na lek i szukam chętnych, spokojnych osóbek do wspólnego wynajęcia mieszkania w cudownym Poznaniu
Macie bardzo dobre wyniki, gratki! I tak sobie na nie patrzę i się zastanawiam czy w tym roku matura rzeczywiście poszła tak dobrze czy to Wy jesteście takimi mózgami.
Myślicie ze z 68%bio, 90%chemia, 96%matma p dostanę sie gdzieś na stomę?
[quote="maadzika"]Macie bardzo dobre wyniki, gratki! I tak sobie na nie patrzę i się zastanawiam czy w tym roku matura rzeczywiście poszła tak dobrze czy to Wy jesteście takimi mózgami.
Myślicie ze z 68%bio, 90%chemia, 96%matma p dostanę sie gdzieś na stomę?
spróbuj na niestacjonarne, jeśli masz możliwość. małe szanse, ja mam 168 pkt (+z matmy 100%) i nie jestem pewna
Złożyłam do Lublina, Łodzi, Warszawy, Zabrza, Bydgoszczy i tak się zastanawiam. 268 pkt może być ciut za mało na WUM. Jeśli wystarczy na Łódź to super! Tylko nie wiem lepiej iść na lek do Łodzi czy do Lublina Co radzicie?