Poprawa matury w 2017 - stara podstawa

Informacje, porady, pomoc od osób przygotowujących się oraz poprawiających maturę. Pomoc w wyborze kierunków studiów.
Awatar użytkownika
Mårran

Re: Poprawa matury w 2017 - stara podstawa

Post autor: Mårran »

madeline_l pisze:Płacić za samą możliwość tego, żeby się rekrutować poronione
No wiadomo, że jak trzeba wyskoczyć z kasy, to się człowiek buntuje, ale w końcu ktoś całą rekrutacyjną machinę musi utrzymać. Kandydatów są tysiące, ktoś musi wykonać całą papierową robotę, trzeba utrzymać system, drukować i wysyłać wynik rekrutacji i takie tam. Na coś ta kasa idzie.
Pani Buka
Awatar użytkownika
madeline_l

Post autor: madeline_l »

M&#xE5rran pisze:
madeline_l pisze:Płacić za samą możliwość tego, żeby się rekrutować poronione
No wiadomo, że jak trzeba wyskoczyć z kasy, to się człowiek buntuje, ale w końcu ktoś całą rekrutacyjną machinę musi utrzymać. Kandydatów są tysiące, ktoś musi wykonać całą papierową robotę, trzeba utrzymać system, drukować i wysyłać wynik rekrutacji i takie tam. Na coś ta kasa idzie.
Przykro mi, że niektóre uniwersytety nie mogły się pokusić, żeby odmowę przyjęcia w ubiegłym roku przesłać mi listownie. Papier był widocznie za drogi.
Sokol

Post autor: Sokol »

Chodziłem w tym roku na korepetycje z biologii nauczyłem się materiału, więc teraz sama praca w domu a przed matura parę zajęć z osobami co sprawdzają matury. Co do chemii nie wiem czy jestem w stanie samemu się nauczyć tego przedmiotu.

Awatar użytkownika
Meridas

Post autor: Meridas »

Mårran, Tak. utrzymać strony robione w wordzie najprawdopodobniej przez innych biednych studentów z politechniki zaciągniętych do tej ciemiężnej pracy.
Medyk 300

Post autor: Medyk 300 »

Cześć.
Zaczęliście powtórki? Uczycie się?

Sokol

Post autor: Sokol »

Jeszcze nie. Jak u Ciebie?

Medyk 300

Powoli kończę 1 dział Persony. Małymi krokami. A u Was?

Martynam

Post autor: Martynam »

Zaczęłam biologię i korki z chemii. Chcę przerobić cały materiał a potem spokojnie powtórki.
MojeKonto

Post autor: MojeKonto »

powoli do przodu też chcę iść na medycynę - też zaczęła mi się podobać nie dawno i czuję bardzooo mocno, że to jest to jak na razie mam przerobioną nie całą połowę chemii a biologii będę się uczył od lipca - z biolii jak na razie nie umiem nic a nic

^^ rocznik również 95 - stara podstawa
btw. jakie podręczniki i zbiory zadań będziecie przerabiać

ja do chemii:
podręcznik: rożak (ogólnie robiłem dany temat - potem zadania ale teraz postanowiłem skończyć teorię i potem robić zadanka )
zbiory zadań:
teraz:
-operon - 3 tomowy stare wydanie nie pamiętam który rok a nie mam książki przy sobie
-pazdro
-persona
-witowski (prerobiłem ok. 1/3 dwutomowego wydanie chyba 2012 - raczej na pewno reszty nie będę przerabiał)

jak skończę te 4 wyżej wymienione zbiory:

-maturalnie, że zdasz (może tak może nie)
-barbara pac abc maturalne
-barbara ostrowska - Twoja Matura chemia
-M. Krzeczkowska - Nowa matura Chemia Zadania

^^ no i maturki wszystkie jakie będą ale to od grudnia/stycznia dopiero to już zbiorki przerobione będą

BIOLOGIA:
nwm narazie ale napewno repetytorium pyłki gutowskiej zakupie
do biologii mam zamiar korzystać z podręczników , repetytorium i jakiś 1 zbiór zadań - poleci ktoś jakiś? no i maturki wszystkie
MojeKonto

Post autor: MojeKonto »

i ogólnie chemii uczę się sam w domu bez jakiejkolwiek pomocy z biolii też nie mam zamiaru korków brać

miasto chyba Katowice
Medyk 300

A ktoś z rocznika 93 przygotowuje się do poprawkowej?

NataS

Post autor: NataS »

Ja stary rocznik, po starej maturze mam zdawać nową z biologii i chemii. Na razie zbieram materiały do PP i PR. Nie ma lekko

Natalili

Post autor: Natalili »

Hej , ale tu same staruchy jestem rocznik 97 , w tym roku pisałam maturę ale mi się gdzieś noga podwinęła i nie było kolorowo a chce iść na lekarsko-dentystyczny i plnuje poprawiać w 2017 bo czuje że sie tam nie dostanę w tym roku ale nie załamuje się i będę próbować !
ODPOWIEDZ