Owady i pajęczaki
Re: Owady i pajęczaki
Ladne zdjecia panowie,kleszcz extra.
Kleszcz swietny! ja ostatnio mialem jednego, ale stety/niestety sie uszkodzil.
Dzięki!
Tak, kleszcz w przechodzącej polaryzacji
Planapo, szczerze, to Ci zazdroszczę. Ja w tym roku miałem już 2, a wczoraj po spacerze po lesie ze spodni (bluzę miałem czarną, więc nawet nie próbowałem) ściągnąłem 14 kleszczy. Podobno w moich okolicach co 4 jest nosicielem boreliozy.
Tak, kleszcz w przechodzącej polaryzacji
Planapo, szczerze, to Ci zazdroszczę. Ja w tym roku miałem już 2, a wczoraj po spacerze po lesie ze spodni (bluzę miałem czarną, więc nawet nie próbowałem) ściągnąłem 14 kleszczy. Podobno w moich okolicach co 4 jest nosicielem boreliozy.
Zimy nie bylo to jest ich masa. Nie zazdrosc bo z siebie go wyciagalem, to bylo ze 3 tygodnie temu - zadnego listka ani trawki, a juz dranie sa. /:
A lapanie w celach ogladania jest bardzo skuteczne - powłóczyc troche biala szmata po trawie i zaraz jest masa.
A lapanie w celach ogladania jest bardzo skuteczne - powłóczyc troche biala szmata po trawie i zaraz jest masa.
Palomena prasina-Odorek zieleniak.
Pzo 5x ,stack 60zdj.
Pzo 5x ,stack 60zdj.
Głowa mrówki, auto FL (emisja niebieska)
Przy porządnym aparacie i możliwości stackwania, można stworzyć piękne obrazy. Próbowałem niestety nie wyszło, poniższe fotki, każda to stack z dwóch ramek /miałem po 7-8, ale nie chciało się zejść/
Przy porządnym aparacie i możliwości stackwania, można stworzyć piękne obrazy. Próbowałem niestety nie wyszło, poniższe fotki, każda to stack z dwóch ramek /miałem po 7-8, ale nie chciało się zejść/
Fajne (: Ja chwilowo slabo z czasem, poza tym nie bardzo mam w probkach cos ciekawszego niz oczliki.
Swietny, skad zes go wzial?
Kleszcz, postaram sie niedlugo zestackowac.
Kleszcz, postaram sie niedlugo zestackowac.