Wpływ róznych czynników na powstawanie suszy fizjologicznej Doświadczenie
Wpływ róznych czynników na powstawanie suszy fizjologicznej Doświadczenie
Przeszukałam bardzo uważnie zamieszczone tutaj posty i nie znalazłam satysfakcjonującej mnie odp. :*
Muszę wykonać doświadczenie na temat: Wpływ róznych czynników na powstawanie suszy fizjologicznej.
Może ktoś miał juz takie doświadczenie albo podobne i podrzuci mi parę porad byłabym wdzięczna
Albo jakies ciekawe inf które mogą mi sie przydać w pracy, a także może ktoś wymienić kilka tych czynników wpływających na ta suszę?
Z Góry dziękuję :**
Muszę wykonać doświadczenie na temat: Wpływ róznych czynników na powstawanie suszy fizjologicznej.
Może ktoś miał juz takie doświadczenie albo podobne i podrzuci mi parę porad byłabym wdzięczna
Albo jakies ciekawe inf które mogą mi sie przydać w pracy, a także może ktoś wymienić kilka tych czynników wpływających na ta suszę?
Z Góry dziękuję :**
[Link] Doświadczenie: Wpływ różnych czynników na powst. suszy fizj.
Tutaj też szukałaś? Chyba nie, a wyszukiwarki warto używać. Radzę się zaznajomić z tym ustrojstwem.
W linkach znajdziesz przynajmniej dwa czynniki wpływające na suszę fizjologiczną. Jak coś będzie niejasne to zapytaj. Zapoznaj się z regulaminem.
tematy13/doswiadczenie-vt10959.htm?high ... jologiczna
tematy13/susza-fizjologiczna-vt9676.htm ... jologiczna
tematy3/dowiadczenia-susza-fizjologiczn ... jologiczna
tematy13/ala-szklarenka-dla-mucholowki- ... jologiczna
W linkach znajdziesz przynajmniej dwa czynniki wpływające na suszę fizjologiczną. Jak coś będzie niejasne to zapytaj. Zapoznaj się z regulaminem.
tematy13/doswiadczenie-vt10959.htm?high ... jologiczna
tematy13/susza-fizjologiczna-vt9676.htm ... jologiczna
tematy3/dowiadczenia-susza-fizjologiczn ... jologiczna
tematy13/ala-szklarenka-dla-mucholowki- ... jologiczna
Re: Doświadczenie: Wpływ różnych czynników na powst. suszy fizj.
Dzięki wielkie za linki alee na cztery linki 2 juz wczesniej wdziałam a 2 następne nic mi nie pomogłyy.Chodzi mi konkretnie o to doświadczeniee i jakieś rady z nim związane.
Czekam na dalsza pomoc
Czekam na dalsza pomoc
-
(:Citrus:)
Re: Doświadczenie: Wpływ różnych czynników na powst. suszy fizj.
susza fizjologiczna może powstać w wyniku wysokiego zasolenia gleby - wówczas potencjał wodny gleby jest niższy niż komórek korzenia rośliny, co powoduje przepływ wody z komórek korzenia tej rośliny do gleby (osmoza). Taka roślina nie jest wtedy zdolna do pobierania wody i usycha.