Zmiana wymagań maturalnych

Informacje, porady, pomoc od osób przygotowujących się oraz poprawiających maturę. Pomoc w wyborze kierunków studiów.
Suui

Zmiana wymagań maturalnych

Post autor: Suui »

Hej Jestem tutaj dosyć nowa chociaż przyznam że często tu zaglądam w celach doinformowania się.
Nie znalazłam jeszcze tematu, przepraszam z góry jeśli jest on a ja go nie zauważyłam, dotyczącego możliwości zmian wymagań maturalnych.

Moja znajoma twierdzi iż jest możliwa zmiana wymagań maturalnych przez uniwersytet do stycznia. Czyli że początkowo uczelnia deklaruje iż chcą tylko matematykę wymienną z fizyką P, chemię R i biologię R, a w styczniu może zadeklarować, że zamiast matematyki LUB fizyki chce TYLKO fizykę P.
Czy jest to możliwe?
Czy wymagania na obecną chwilę, na rok 2014/2015 są stałe czy też mogą się zmienić jeszcze do stycznia/lutego?
Bardzo mnie to stresuje bo nie wiem czy wybrać fizykę jako dodatkowy przedmiot.
igul5106

Re: Zmiana wymagań maturalnych

Post autor: igul5106 »

Ja się nie znam, ale wydaje mi się to bez sensu, dziwne jakieś
I chyba nie ma takiej możliwości.
Ale jeśli mogę Ci doradzić, pisz tą fizykę. Nie zaszkodzi Ci, a potem plany mogą Ci się zmienić i może być za późno.
Moja kumpela też była w takiej sytuacji i przy rekrutacji żałowała. Niby nie chciała na daną uczelnię, więc nie pisała tej fizyki czy rozszerzonej matmy, ale potem składała wszędzie, gdzie się tylko dało, byle się dostać i w wielu miejscach miała już furtkę zamkniętą.
Jeśli w miarę ogarniasz i wiesz, że dałabyś radę pisać, to spróbuj. Najwyżej nie wyjdzie.
Ale trochę odbiegłam od tematu:)
Awatar użytkownika
distinguished

Re: Zmiana wymagań maturalnych

Post autor: distinguished »

Suui pisze:Czy wymagania na obecną chwilę, na rok 2014/2015 są stałe czy też mogą się zmienić jeszcze do stycznia/lutego?
Te które są dziś na rok 2014/2015 są ostateczne (przynajmniej zawsze tak było)
ODPOWIEDZ