PSA: Bycie bucem i wyscig szczurow nikomu sie nie przyda.
PSA: Bycie bucem i wyscig szczurow nikomu sie nie przyda.
W linku nizej kilka wypowiedzi ciekawych.
"Czy wykorzystujecie w pracy swoją wiedzę ze studiów?
Nie."
Ergo, chomikowanie materialow tylko dla siebie, pretensje do prowadzacych, czemu ja mam 4.5, a Zosia 5.0 (chociaz Zosia sciagala ode mnie) etc. nie maja najmniejszego sensu.
I na koniec historia z zycia wzieta: przedmiot odchamiajacy na uczelni medycznej, prowadzacy podaje na koniec zagadnienia, z ktorych bedzie zaliczenie, zeby ulatwic sprawe.
Jedna z grup stwierdza, ze nie po to skrzetnie robili przez cale tygodnie notatki, zeby teraz isc na latwizne i po zaliczeniu idzie ze skarga (sic!) do dziekantu (sic!).
"Czy wykorzystujecie w pracy swoją wiedzę ze studiów?
Nie."
Ergo, chomikowanie materialow tylko dla siebie, pretensje do prowadzacych, czemu ja mam 4.5, a Zosia 5.0 (chociaz Zosia sciagala ode mnie) etc. nie maja najmniejszego sensu.
I na koniec historia z zycia wzieta: przedmiot odchamiajacy na uczelni medycznej, prowadzacy podaje na koniec zagadnienia, z ktorych bedzie zaliczenie, zeby ulatwic sprawe.
Jedna z grup stwierdza, ze nie po to skrzetnie robili przez cale tygodnie notatki, zeby teraz isc na latwizne i po zaliczeniu idzie ze skarga (sic!) do dziekantu (sic!).
Re: PSA: Bycie bucem i wyscig szczurow nikomu sie nie przyda
Ktoś tu pisał o tym samym na pewnej grupie na fb.
- Nitrogenium32
Aha, więc jeśli ja na farmację zdecydowałem się z myślą, że nie będę nigdy w życiu pracował w aptece, to pewnie mam nierówno pod sufitem, co?
Zdarzają się czasami materiały od niektórych osób, które są wyśmienitej jakości i są bezcenne, więc nie bardzo rozumiem, po co się spinać, jeśli ktoś nie chce się podzielić. Dała Bozia rączki, więc można też samemu sobie zrobić jakieś materiały, a nie iść na łatwiznę całe życie.zielony25 pisze:chomikowanie materialow tylko dla siebie
Akurat zdarzają się przedmioty, które nie mają nic wspólnego z kierunkiem - np. historia filozofii czy psychologia z socjologią, z których wykłady (i tylko wykłady) czekają mnie na II roku. Na takie coś nikomu nie chce się więc chodzić.zielony25 pisze:przedmiot odchamiajacy na uczelni medycznej, prowadzacy podaje na koniec zagadnienia, z ktorych bedzie zaliczenie, zeby ulatwic sprawe.
- ryniofit8000
Nitrogenium32, chyba nie zrozumiałeś wypowiedzi, które zacytowałeś, szczególnie tej drugiej przeczytaj ze zrozumieniem drugi cytat
- ryniofit8000
a z chomikowaniem materiałów nie chodzi o dzielenie się własnymi sporządzonymi notatkami czy rysunkami, skryptami etc.
Nie. Chodzi mi o to, ze program studiow ma b. niewiele wspolnego z praca w aptece, gdzie potem idzie wiele osob.Nitrogenium32 pisze:Aha, więc jeśli ja na farmację zdecydowałem się z myślą, że nie będę nigdy w życiu pracował w aptece, to pewnie mam nierówno pod sufitem, co?
Oczywiscie, ze mozna sobie zrobic notatki z wykladow czy cos. Ale jak sa pytania z poprzednich lat, ktorymi sie ktos nie chce podzielic. chamstwo.Zdarzają się czasami materiały od niektórych osób, które są wyśmienitej jakości i są bezcenne, więc nie bardzo rozumiem, po co się spinać, jeśli ktoś nie chce się podzielić. Dała Bozia rączki, więc można też samemu sobie zrobić jakieś materiały, a nie iść na łatwiznę całe życie.
Nie zrozumiales, w ogole. Niech to bedzie chemia/biologia/whatever. Nie odpierdala sie czegos takiego, po prostu.Akurat zdarzają się przedmioty, które nie mają nic wspólnego z kierunkiem - np. historia filozofii czy psychologia z socjologią, z których wykłady (i tylko wykłady) czekają mnie na II roku. Na takie coś nikomu nie chce się więc chodzić.
ryniofit8000 No, przynajmniej Ty zrozumiales