potrzebna rada
potrzebna rada
Witam wszystkich, czy są tu jacyś studenci technologii chemicznej lub biotechnologii? A może absolwenci tych kierunków? )
Mam zamiar składać papiery na politechnikę warszawską, ale waham się, co wpisać na pierwszym miejscu. Zależy mi na studiowaniu chemii, ale kompletnie nie wiem, który kierunek jest bardziej przyszłościowy i opłacalny. Wiecie może jak później z pracą? Po którym kierunku łatwiej się przebić? Na co jest większe zapotrzebowanie? No i jak z zarobkami? A może jakiś pokrewny kierunek, o którym nie wiem?
Od paru dni czytam różne artykuły, ale są mega sprzeczne, dlatego uznałam, że lepiej zaczerpnąć wiedzy od osób, które w tym są.
Są tu osoby z podobnymi problemami?
Bardzo liczę na pomoc, każda opinia i informacja na pewno się przyda!
Mam zamiar składać papiery na politechnikę warszawską, ale waham się, co wpisać na pierwszym miejscu. Zależy mi na studiowaniu chemii, ale kompletnie nie wiem, który kierunek jest bardziej przyszłościowy i opłacalny. Wiecie może jak później z pracą? Po którym kierunku łatwiej się przebić? Na co jest większe zapotrzebowanie? No i jak z zarobkami? A może jakiś pokrewny kierunek, o którym nie wiem?
Od paru dni czytam różne artykuły, ale są mega sprzeczne, dlatego uznałam, że lepiej zaczerpnąć wiedzy od osób, które w tym są.
Są tu osoby z podobnymi problemami?
Bardzo liczę na pomoc, każda opinia i informacja na pewno się przyda!
-
persil1991
Re: potrzebna rada
Po biotechnologii o pracę bardzo ciężko. Sporo osób robi później podyplomówkę z analityki medycznej. Może pomyśl właśnie o analityce?
[mod], a co myślisz o tej technologii chemicznej? W ogóle myślałam jeszcze o inżynierii chemicznej i procesowej albo o inżynierii biomedycznej Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia odnośnie tych studiów?persil1991 pisze:Po biotechnologii o pracę bardzo ciężko. Sporo osób robi później podyplomówkę z analityki medycznej. Może pomyśl właśnie o analityce?
jeszcze mam pytanie, wiem, że wakacje, ale czy są tu jacyś studenci inżynierii biomedycznej? Co sądzicie o tym kierunku? Warto na niego iść? Czy jest po tym praca?