Biologia i ciekawostki biologiczne dla miłośników przyrody, uczniów i maturzystów, studentów i naukowców, w ramach dyskusyjnego forum przyrodniczego serwisu Biolog.pl
Matura 2019 - Forum maturzystów i kandydatów na studia. Nie wiesz jaki wybrać kierunek? Nie wiesz jak wygląda rekrutacja? Masz pytanie dotyczące toku studiów?
Hej, od długiego czasu chciałam pójść na fizjoterapię, czas wreszcie to zrealizować.
Na pierwszy wybór i tam najbardziej z wszystkich fizjoterapii chciałabym pójść na medyczny do Poznania, ale potrzebuję jakieś drugiej awaryjnej opcji i stąd to pytanko.
Pozostaje albo uniwersytet medyczny w Łodzi albo Śląski medyczny (chyba że macie inne ciekawe miasta i opcje),który z tych dwoch bedzie lepszy? (ciekawszee wykłady, zajecia praktyczne)
AWF nie biorę pod uwagę, intersują mnie tylko uniwerytety medyczne
Moja siostra też jest na kierunku fizjoterapii na Warszawskiej Uczelni Medycznej już kolejny semestr i jest zadowolona. Poziom nauczania jest wysoki a kadra wykwalifikowana. Sama zastanawiam się czy w przyszłym roku tam się nie wybrać tylko na kosmetologię. Ten kierunek zdecydowanie bardziej mnie interesuje.
Dziękuję bardzo za odpowiedzi, udało mi się dostac do Poznania UMP i tam też bedę studiować moja wymarzoną fizjoterpię. Moja koleżanka studiuje rónież na tej uczelni, ale kosmetologię.