Przeniesienie ze stomatologii na lekarski.

Porady jak się dostać na medycynę, na kierunek lekarski. Wykaz punktów na poszczególnych uczelniach. Materiały do nauki, testy. Wzajemna pomoc w nauce.
Dbahn18

Przeniesienie ze stomatologii na lekarski.

Post autor: Dbahn18 »

Skończyłem 2 rok stomatologii w Zabrzu, od kilku lat mam problemy z kręgosłupem ,które jednak w przeciągu tych lat nie ulegają poprawie-wręcz pogorszeniu, także praca w pozycji stomatologa coraz bardziej powoduje wizje przedwczesnej emerytury i renty zmywa mi sen z powiek ponadto sama stomatologia wydała się po prostu zbyt nudna. Mam 23 lata, pierwszy rok średnia 4,6 (dostałem stypendium rektora), rok drugi średnia 4,4 i to mnie najbardziej boli ,że poświęciłem tyle godzin nad książkami, nieprzespanych nocy, zerówek z anatomii i jestem pewien ,że na lekarskim też bym sobie podobne poradził jednak popełniłem błąd nie iść na niego. O przenieść mógłbym się nawet na 2 rok nadrabiając to różnic programowych ale z pytaniem u Pań w dziekanacie lekarskiego czułem się spławiony jednym zdaniem ,że różnice programowe są zbyt duże i musiałbym rozpoczynać go od początku. Nie wiem do kogo pytanie kierować ,w regulaminie studiów ZMIANA JEST ZALEŻNA OD REKTORA UCZELNI ,zaś przeniesienie ECTS zależne od dziekana (nie wiem do kogo kierować wiadomości email w celu doinformowania czy taka możliwość w ogóle istnieje czy do dziekana wydziału medycznego w Zabrzu czy może w rektora ŚUM). Z góry dzięki
ODPOWIEDZ