Jedz brokuły, unikniesz raka: artykuł nr 1465
2005-11-02 15:07:29 Medycyna
Jedzenie kapusty, gotowanie mięsa z czosnkiem i wcieranie w skórę wyciągu z brokułów może zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Tak przynajmniej wynika z badań, których rezultaty przedstawiono na dorocznym spotkaniu amerykańskiego stowarzyszenia badań nad rakiem.
Badania te to kolejny dowód na to, co lekarze powtarzają od dawna - odpowiednia dieta to jeden z najskuteczniejszych sposobów zachowania zdrowia.
Źródło: RMF FM (fragmenty)
Wybrane wiadomości z medycyny
- Polacy jedzą za mało ryb morskich
- Funkcjonalny rezonans magnetyczny przełomem w badaniach mózgu
- Kampania edukacyjna dotycząca zakażeń meningokokowych typu C
- Poważne uszkodzenia mózgu po alkoholu
- Zarejestrowano ponad 10 400 osób zakażonych HIV
- Poszukiwania przyczyn chorób neurodegeneracyjnych
- IV Europejski Tydzień Profilaktyki Raka Szyjki Macicy