Jedz brokuły, unikniesz raka: artykuł nr 1465
2005-11-02 15:07:29 Medycyna
Jedzenie kapusty, gotowanie mięsa z czosnkiem i wcieranie w skórę wyciągu z brokułów może zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Tak przynajmniej wynika z badań, których rezultaty przedstawiono na dorocznym spotkaniu amerykańskiego stowarzyszenia badań nad rakiem.
Badania te to kolejny dowód na to, co lekarze powtarzają od dawna - odpowiednia dieta to jeden z najskuteczniejszych sposobów zachowania zdrowia.
Źródło: RMF FM (fragmenty)
Wybrane wiadomości z medycyny
- Zabawki bez ftalanów
- Rybonukleazy ze skrzeku żaby Rana pipiens mogą pomóc w terapii nieuleczalnych odmian białaczek i chłoniaków
- Paradontoza groźna dla życia?
- Dzieci i dorośli powinni jeść więcej ryb morskich
- Lubuskie: Czwarty przypadek ptasiej grypy
- Czy szczepić się przeciw grypie A/H1N1?
- Czerwone wino szansą na długowieczność